Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Правобережній ДПІ відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо застосування РРО/ПРРО

опубліковано 20 вересня 2022 о 10:21

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Новокодацький, Чечелівський та Центральний райони міста Дніпра) інформує.     

Днями за участі начальника Правобережної державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Віхрова Сергія відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо застосування реєстратора розрахункових операцій та/або програмного реєстратора розрахункових опрацій (далі - РРО та/або ПРРО).

Питання 1: Доброго дня! Скажіть будь-ласка, чи потрібно суб'єкту господарювання виконувати додаткові налаштування в ПРРО, який встановлений на комп’ютер (планшет, телефон тощо) у разі здійснення розрахункових операції із застосуванням електронних платіжних засобів?

Відповідь 1: Доброго дня! Суб’єкту господарювання не потрібно виконувати додаткові налаштування в програмному реєстраторі розрахункових операцій, який встановлений на комп’ютер (планшет, телефон тощо) у разі здійснення розрахункових операції із застосуванням електронних платіжних засобів.

При цьому, при проведенні таких розрахунків суб’єкту господарювання необхідно обрати тип оплати – «Карткою».

Питання 2: Доброго дня! Скажіть будь-ласка, які умови реєстрації РРО/ПРРО для фізичних осіб-підприємців (далі - ФОП), який надає послуги з використанням Інтернет із власної квартири?

Відповідь 2: Доброго дня! У разі, якщо місце проживання фізичної особи-підприємця є місцем, де провадиться підприємницька діяльність, або воно пов’язане із здійсненням підприємницької діяльності, то ФОП відповідно до вимог пункту 63.3 статті 63 Податкового кодексу України зобов’язані подати повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, повідомивши про місце проживання як про об’єкт оподаткування, після чого на такий об’єкт може бути зареєстроване РРО та/або ПРРО. 

Питання 3: Доброго дня! Скажіть будь-ласка, коли інформація про фіскальний чек з’являється на вебпорталі ДПС в Реєстрі «Пошук фіскального чеку»?

Відповідь 3: Доброго дня! Інформація про фіскальний чек з’являється на вебпорталі ДПС в Реєстрі «Пошук фіскального чеку» у разі:

фіскалізації чека у режимі онлайн – після отримання на пристрій підтвердження його фіскалізації на фіскальному сервері ДПС;

фіскалізації чека у режимі офлайн – після отримання від пристрою пакету даних про чеки сформовані в режимі офлайн (після відновлення зв’язку між програмним реєстратором розрахункових операцій та фіскальним сервером ДПС).