Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надання адміністративних послуг мешканцям

опубліковано 19 вересня 2022 о 13:02

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування - Криворізький регіон) інформує.

Нещодавно Криворізькою північною ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області з метою забезпечення зручних та доступних умов для отримання послуг і сервісів фізичним та юридичним особам, розширення кола суб’єктів звернень, які мають можливість звернутись до мобільного Центру обслуговування платників (далі - ЦОП), днями проведено виїзд до Прозорого офісу соціальних послуг Тернівської районної у місті Кривому Розі ради.

Роботу мобільного ЦОПу забезпечили заступник начальника Криворізької північної ДПІ Ігор Тимченко та модератор Інна Оніщенко – старший державний інспектор Криворізької північної ДПІ, які в ході роботи мобільного ЦОПу надали консультації з питань сфери оподаткування.

Присутнім роз’яснили, що зміни, внесені Законом України від 12 травня 2022 року № 2260-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» (далі – Закон № 2260), передбачають всі випадки виконання податкового обов’язку без застосування фінансових санкцій, за умови дотримання вимог Закону № 2260, зокрема: дотримання встановлених термінів подання податкової звітності та сплати податків і зборів; у разі відсутності можливості виконання податкових обов’язків протягом всього періоду воєнного стану; у разі відновлення можливості виконувати податкові обов’язки під час воєнного стану. Ігор Тимченко наголосив, що зазначені особливості установлені тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України.

Під час роботи мобільного ЦОПу до відвідувачів доведена інформація, що у період дії воєнного стану в Україні платники податків, у тому числі місцем реєстрації яких є окуповані території, мають можливість у режимі онлайн переглянути інформацію щодо стану розрахунків з бюджетом та цільовими фондами за допомогою меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету.

Відвідувачі мобільного ЦОПу були забезпечені безкоштовними бланками заяв та податкових декларацій про майновий стан і доходи, а також актуальною друкованою продукцією.