Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Тернівській ДПІ відбулася зустріч з платниками податків

опубліковано 16 вересня 2022 о 11:36

Днями начальником Тернівської державної податкової інспекції Головного управління  ДПС у Дніпропетровській області (далі – Тернівська ДПІ)  Яремчук Іриною проведено зустріч для платників податків на тему «Про новації податкового законодавства в умовах воєнного стану».

Очільниця проінформувала про Закон України від 21 червня 2022 року № 2325-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо перегляду окремих пільг з оподаткування».

Обговорено також особливості декларування доходів громадян за 2021 рік, одноразове (спеціальне) добровільне декларування, питання застосування РРО, питання трудових відносин в умовах воєнного стану.

Посадовець, розглянув основні вимоги щодо Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», що набрав чинності з 01 січня 2022 року.

Звернула увагу, що через некоректне заповнення реквізитів «Призначення платежу» та «Отримувач» у платіжних документах неможливо ідентифікувати платника податку та рознести суми сплати до інтегрованої картки платника, що призводить до виникнення податкового боргу, та, як наслідок, нарахування штрафних санкцій та пені платникам податків.

Ірина Яремчук прокоментувала, що в цей нелегкий для нашої держави час кожен має пам’ятати, що під час війни сплата податків – це один із найбільш патріотичних вчинків, оскільки фінансове забезпечення функціонування армії значною мірою обумовлено надходженнями усіх видів податків. Саме завдяки своєчасному виконанню платниками податкових зобов’язань відбувається не лише захист територіальної цілісності нашої країни, а й забезпечується її фінансова стабільність.