Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальні питання податкового законодавства в умовах воєнного стану під час зустрічі з платниками податків у м. Верхньодніпровськ

опубліковано 16 вересня 2022 о 11:25

Відділ  комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Кам’янський регіон) повідомляє.

Нещодавно в приміщенні Верхньодніпровської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (Верхньодніпровська ДПІ) для платників податків відбулася зустріч, в якій прийняла участь начальник Верхньодніпровської ДПІ Плахотник Оксана на тему «Про актуальні питання податкового законодавства в умовах воєнного стану».

У ході заходу, Плахотник Оксана, повідомила про право громадян на податкову знижку, одноразове (спеціальне) добровільне декларування та проблемні питання застосування РРО в умовах воєнного стану.

Плахотник Оксана, нагадала про основні вимоги щодо Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

Повідомила про Закон України від 01 липня 2022 року № 2352-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин», що набрав чинності з 19 липня 2022 року.

Звернула увагу, щодо коректного заповнення реквізитів платіжних документів та закликала звертатися до Сервісу «Пульс» Державної податкової служби України.

Звернула увагу учасників зустрічі, що зараз є така можливість звернутись на електронну скриньку комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Дніпропетровській області за адресою dp.ikc@tax.gov.ua. Ця платформа створена задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотнього зв’язку.

Наприкінці зустрічі присутні отримали відповіді на питання, що їх цікавили та друковану продукцію щодо новацій податкового законодавства в умовах воєнного стану.