Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань податкового законодавства

опубліковано 22 серпня 2022 о 09:07

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування - Криворізький регіон) інформує.

Днями, за участі начальника Криворізької північної ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Ганни Познякової відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань застосування РРО/ПРРО.

Питання: Чи працює програмний РРО, якщо немає інтернету?

Відповідь: Законодавством дозволено на період дії воєнного стану проводити розрахункові операції на ПРРО в режимі офлайн понад строки, що визначені у статті 5 Закону про РРО. У разі тимчасової відсутності мережі «інтернет» платники податків можуть використовувати фіскальні номери з діапазону, сформованого сервером ДПС.

Питання: Чи звітує платник акцизного податку, коли не провадиться діяльність?

Відповідь: Платник акцизного податку, який протягом звітного періоду не провадив господарську діяльність, але має чинні (у тому числі призупинені) ліцензії на право здійснення діяльності з підакцизною продукцією, яка підлягає ліцензуванню згідно із законодавством або є особою (у тому числі юридичною особою, що веде облік результатів діяльності  за договором про спільну діяльність без  створення юридичної особи), постійним представництвом, які реалізують пальне або спирт етиловий, зобов’язаний подавати Декларацію із проставлянням нулів у клітинках відповідних граф (прочерки та інші знаки чи символи не проставляються).

Питання: Яке майно, крім заощаджень та нерухомого майна, ще потрібно декларувати?

Відповідь: Відповідно Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» від 15 червня 2021 року № 1539 йдеться про те, що декларуванню підлягає майно, яке належить платнику податків, зокрема і право спільної або часткової спільної власності.

Крім грошей, машин і нерухомості також в декларації потрібно вказувати:

цінні папери (акції, ОВДП), частини або паї у майні юридичних осіб, інші корпоративні права;

будь-які джерела отримання дивідендів чи інших видів доходу (наприклад, депозит у банку);

права інтелектуальної власності (винаходи, право власності на товарні знаки та інше);

пам'ятні монети і банкноти.