Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо застосування РРО/ПРРО

опубліковано 19 серпня 2022 о 11:33

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування - Кам’янський регіон) повідомляє.

Нещодавно під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія» на запитання платників податків відповідав начальник Кам’янської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Шевчук Сергій на тему: «Щодо застосування реєстратора розрахункових операцій та/або програмного реєстратора розрахункових опрацій (далі - РРО та/або ПРРО)».

Запитувачі отримали відповіді на питання, що надійшли від платників.

Питання: Доброго дня! Скажіть, будь-ласка, який термін зберігання книг обліку розрахункових операцій (далі – КОРО) та розрахунок коригування після їх закінчення?

Відповідь: Доброго дня! Відповідно до п. 6 ст. 3 Закону України від 6 липня 1995 року № 265/95 - ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями, суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій або безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані забезпечувати зберігання (у разі використання) використаних КОРО та розрахункових книжок протягом трьох років після їх закінчення.

Питання: Доброго дня! Скажіть будь-ласка, в який термін та в яких випадках суб’єкти господарювання подають «Звіт про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок)» (форма № ЗВР-1)?

Відповідь: Доброго дня! Суб’єкти господарювання подають до контролюючих органів Звіт про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) за формою № ЗВР-1 не пізніше 15 числа наступного за звітним місяця у разі використання:

КОРО, зареєстрованих на окрему господарську одиницю, які ведуться разом із розрахунковими книжками (якщо згідно із законодавством розрахунки можуть проводитися без застосування РРО;

КОРО, зареєстрованих на РРО на період виходу з ладу РРО або у разі тимчасового відключення електроенергії.

Питання: Доброго дня! Скажіть, будь ласка, як здійснюється програмування найменування товарів (послуг) в ПРРО?

Відповідь: Доброго дня! Програмування товарів/послуг в ПРРО здійснюється суб’єктом господарювання/оператором (касиром) самостійно шляхом додавання товарів/послуг або шляхом імпорту даних переліку (файлу у форматі CSV), який формується згідно з інструкцією користувача ПРРО.