Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Першотравенській ДПІ відбувся семінар з платниками податків

опубліковано 18 серпня 2022 о 11:09

Днями за участі начальника Першотравенської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (Першотравенська ДПІ) Ковальової Оксани відбувся семінар з платниками податків, де обговорювались питання стосовно новацій податкового законодавства в умовах воєнного стану.

У ході заходу обговорено особливості декларування громадянами доходів, отриманих впродовж 2021 року, одноразове (спеціальне) добровільне декларування, питання застосування РРО, питання трудових відносин в умовах воєнного стану.

Оксана Ковальова розглянула основні вимоги Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», що набрав чинності з 01 січня 2022 року. Нагадала, що громадяни, які мають право на податкову знижку за результатами минулого року, можуть подати податкову декларацію про майновий стан і доходи по 31 грудня 2022 року включно.

Керівник ДПІ прокоментувала, що через некоректне заповнення реквізитів «Призначення платежу» та «Отримувач» у платіжних документах неможливо ідентифікувати платника податку та рознести суми сплати до інтегрованої картки платника, що призводить до виникнення податкового боргу, та, як наслідок, нарахування штрафних санкцій та пені платникам податків.

Семінар відбувся у формі діалогу, де кожен платник мав змогу отримати відповіді на свої питання та друковану продукцію.