Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Гаряча лінія на тему «Одноразове (спеціальне) добровільне декларування»

опубліковано 18 серпня 2022 о 11:05

Днями у Синельниківській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – Синельниківська ДПІ) відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Одноразове (спеціальне) добровільне декларування». На запитання платників податків відповідав начальник Синельниківської ДПІ Костянтин Журавель.

Пропонуємо до вашої уваги питання, з якими звертались платники.

Питання: Добрий день! Хто може скористатися спеціальним добровільним декларуванням?

Відповідь: Вітаємо! Одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть скористатися фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи – нерезиденти, які були резидентами на момент набуття об'єктів декларування або на момент отримання таких доходів.

Питання: Доброго дня! Як подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію?

Відповідь: Добрий день! Одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається безпосередньо декларантом до контролюючого органу в електронній формі.

Питання: Добрий день! Чи необхідно подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію, якщо фізична особа (далі – ФО) володіє коштами, які розміщенні на депозитному (вкладному) банківському рахунку?

Відповідь: Добрий день! ФО необхідно подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію, якщо вона володіє коштами, які розміщенні на депозитному (вкладному) банківському рахунку, з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування.