Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча лінія» в Томаківській ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області

опубліковано 16 серпня 2022 о 13:41

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує.

Нещодавно за участі начальника Томаківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Руслани Рибки відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Новації податкового законодавства».

Пропонуємо Вашій увазі відповіді на деякі запитання, що надійшли від платників податків.

Питання 1: Добрий день! Чи є можливість в режимі онлайн переглянути інформацію щодо стану розрахунків з бюджетом та цільовими фондами?

Відповідь 1: Добрий день! Так, є. Під час воєнного стану в Україні платники податків, у тому числі місцем реєстрації яких є окуповані території, мають можливість в режимі онлайн переглянути інформацію щодо стану розрахунків з бюджетом та цільовими фондами за допомогою меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету (https://cabinet.tax.gov.ua).

Питання 2: Вітаю! Чи є обов’язковим застосування РРО/ПРРО платниками єдиного податку другої – четвертої групи під час дії воєнного стану?

Відповідь 2: Добрий день! Під час дії воєнного стану у випадках, передбачених законодавством, необхідно застосовувати РРО та ПРРО. Зверніть увагу, що Закон України від 15 березня 2022 року № 2120-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» передбачає відновлення проведення фактичних перевірок, а також обов'язок надати клієнтам можливість розрахунку платіжною картою.

Питання 3: Добрий день! Розкажіть  про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану?

Відповідь 3: Добрий день! Законом України від 15 березня 2022 року № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» встановлено порядок організації трудових відносин в умовах воєнного стану. У період дії воєнного стану, зокрема, норми частини третьої статті 32 Кодексу законів про працю України та інших законів України щодо повідомлення працівника про зміну істотних умов праці не застосовуються.