Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На зустрічі у Тернівській ДПІ про новації податкового законодавства в умовах дії воєнного стану

опубліковано 12 серпня 2022 о 13:01

Днями начальник Тернівської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (Тернівська ДПІ) Ірина Яремчук провела зустріч з платниками податків на тему «Новації податкового законодавства в умовах воєнного стану».

Посадовиця звернула увагу присутніх на основні зміни у податковому законодавстві, зокрема щодо Закону України від 15 березня 2022 року № 2120-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану», Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

 Обговорено питання повноти відображення готівкових операцій, недопущення росту цін на соціально значущі товари, забезпечення можливості проведення розрахунків з використанням електронних платіжних засобів.

Ірина Яремчук проінформувала платників про хід деклараційної кампанії 2022 та зазначила, що податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2021 рік можна подати в електронній формі, скориставшись електронним сервісом ДПС «Електронний кабінет».

Керівниця прокоментувала, що до 1 вересня 2022 року в Україні триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування, під час якої громадяни можуть сплатити податок з неоподаткованих доходів за нижчими ставками.

Керівниця зупинилася на категорії фізичних осіб – підприємців, у яких з 01 січня 2022 року виникає обов’язок застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) або програмних РРО.

Нагадала платникам про право на податкову знижку, яким можна скористатись шляхом надання податкової декларації про майновий стан і доходи.

Наприкінці обговорювались питання легалізації трудових відносин, правильного заповнення реквізиту «Призначення платежу», роботи антикорупційного сервісу ДПС «Пульс».