Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці прийняли участь у семінарі для підприємців міста Павлограда

опубліковано 05 серпня 2022 о 16:17

Днями у приміщенні міського культурно-дозвільницького центру «МИР» відбувся семінар для підприємців м. Павлограда.

Для присутніх представники Павлоградського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) та Павлоградського регіонального управління з питань праці ГУ Держпраці у Дніпропетровській області виступили з актуальних питань податкового та трудового законодавства.

У заході взяв участь у режимі онлайн заступник начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Валерій Леонов.

Під час заходу фахівцями Павлоградського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок ГУ ДПС розглянуто питання щодо порядку списання сум заборгованості з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, строків подання звітності, застосування штрафних санкцій, у тому числі у період воєнного стану, правильності заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжних документів, застосування Книги обліку доходів та питання легалізації трудових відносин і відповідальність за порушення трудового законодавства.

Крім цього, податківці нагадали присутнім, що триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, яка розпочалась 01 вересня 2021 року та продовжиться до 01 вересня 2022 року, а також про кампанію декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 році, обов’язок, терміни подання податкової декларації про майновий стан і доходи та про електронні сервіси ДПС України. 

Фахівці наголосили, що для якісної та оперативної комунікації з бізнес-спільнотою і громадськістю податковою службою запроваджено Комунікаційну податкову платформу. Ця платформа покликана активізувати співпрацю державного органу з платниками.

Семінар пройшов успішно в діалоговій атмосфері, присутні мали змогу задати свої питання та отримати відповіді на них.