Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова амністія – один із шляхів підтримки суверенності держави!

опубліковано 04 серпня 2022 о 10:41

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Дніпровсько-Новомосковський регіон) наголошує, що сплата податків – це підтримка держави, якої вона сьогодні потребує як ніколи! Тож, якщо ви маєте можливість, не припиняйте бути сумлінними платниками податків. Податкова амністія – один із шляхів підтримки суверенності держави!

Громадяни України, які мають активи, що не були оподатковані належним чином, можуть добровільно здійснити одноразове (спеціальне) декларування, сплатити збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування (далі – Збір) та легалізувати такі активи. Податкова амністія розповсюджується, зокрема, на такі активи у вигляді грошових коштів, валютних цінностей, цінних паперів, рухомого та нерухомого майна в Україні та за кордоном. Особи, які задекларують активи, придбані за доходи без сплати податків, за умови перерахування Збору, звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за ухилення від оподаткування в минулому. Тому податкова служба рекомендує скористатися можливістю розпочати історію сумлінного платника податків.

Щоб скористатися правом на податкову амністію потрібно заповнити в Електронному кабінеті (https://cabinet.tax.gov.ua) та подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію, та сплатити Збір у визначений Податковим кодексом України термін. 

Громадяни мають можливість дізнатися більше про одноразове (спеціальне) добровільне декларування, ознайомившись з матеріалами на офіційному вебпорталі ДПС України за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya.