Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Лівобережній ДПІ інформують платників про податкові новації

опубліковано 03 серпня 2022 о 10:17

На черговій зустрічі з платниками податків заступник начальника Лівобережної державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Вікторія Іртлач розповіла про актуальні питання податкового законодавства.

Посадовець повідомила про основні вимоги щодо законів України від 12 травня 2022 року № 2260-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового контролю та адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» та від  30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», що набрав чинності з 01 січня 2022 року.

Нагадала громадянам про кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування, впродовж якої особи, що придбали активи за кошти, податки з яких не були сплачені, мають право їх легалізувати. Детально розповіла, хто з громадян може скористатися правом на податкову амністію, які об’єкти підлягають декларуванню та за якими ставками. Звернула увагу, що подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію громадянам потрібно до 01 вересня 2022 року.

Також обговорювались питання легалізації трудових відносин, змін у застосуванні РРО/ПРРО, які набули чинності з початку поточного року та правильного заповнення реквізиту «Призначення платежу».