Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Криворізькій північній ДПІ відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з актуальних питань податкового законодавства

опубліковано 04 липня 2022 о 10:17

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Криворізький регіон) інформує.

Нещодавно, за участі начальника Криворізької північної ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Ганни Познякової відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з актуальних питань податкового законодавства.

Суб’єкти господарювання мали змогу одержати відповіді на актуальні питання зазначеної тематики.

Питання 1: Чи працює програмний РРО, якщо немає інтернету?

Відповідь 1: Законодавством дозволено на період дії воєнного стану проводити розрахункові операції на ПРРО в режимі офлайн понад строки, що визначені у статті 5 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». У разі тимчасової відсутності мережі «інтернет» платники податків можуть використовувати фіскальні номери з діапазону, сформованого сервером ДПС.

 

Питання 2: В яких випадках громадяни мають право не подавати одноразову добровільну декларацію?

Відповідь 2: Законом України від 15 червня 2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового збору до бюджету» передбачено, що громадяни мають право не подавати добровільну декларацію, якщо вони мають у власності:

  • активи вартість яких станом на дату завершення періоду декларування не перевищує 400 тис. грн;
  • квартиру або квартири, загальною площею до 120 кв.м; 
  • житловий будинок, загальна площа до 240 кв.м;
  • нежитлові будинки некомерційного призначення або нежитлові будинки незавершеного будівництва некомерційного призначення, загальна площа яких не перевищує 60 кв.м;
  • земельні ділянки, сукупний розмір яких по кожній окремій ділянці не перевищує норми безоплатної передачі, зокрема, для ведення особистого селянського господарства – не більше 2 га, для садівництва – не більше 12 соток, для дачного будівництва – не більше 10 соток.
  • один транспортний засіб особистого некомерційного використання право власності на який було зареєстровано.  Водночас така пільга не поширюється на транспортний засіб, призначений для перевезення 10 осіб і більше, включаючи водія, легковий автомобіль з робочим об’ємом циліндрів двигуна не менше як 3 тис.куб.см та середньоринковою вартістю понад 400 тис.грн, мотоцикл із робочим об’ємом циліндрів двигуна понад 800 куб.см, літак, гелікоптер, яхту, катер.


Питання 3: Чи необхідно повідомляти податкову службу, якщо працівник не приступив до роботи?

Відповідь 3:  У разі прийняття працівника на роботу необхідно укласти з найманим працівником трудовий договір, оформити наказ та надіслати повідомлення до податкової інспекції за місцем реєстрації. Повідомлення про прийняття на роботу необхідно подати до початку роботи працівника до податкової інспекції за місцем обліку його як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за формою, яка затверджена Постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року № 413.

Інформація, що міститься у повідомленні, вноситься до реєстру страхувальників та реєстру застрахованих осіб відповідно до Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями.

Якщо працівник не приступив до роботи працедавцю необхідно подати до податкової служби Повідомлення з типом «Скасовуюче», в якому продублювати дані щодо такого працівника.

Також, роботодавець повинен отримати від працівника заяву про неможливість приступити до роботи або відмову від запропонованої роботи та  видати наказ про скасування попереднього наказу про прийняття працівника на роботу.