Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Томаківській ДПІ відбувся он-лайн семінар

опубліковано 07 червня 2022 о 09:49

Нещодавно за організацією відділу комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) проведено он-лайн семінар на платформі ZOOM із платниками податків із наступних питань: «Зміни податкового законодавства. Кампанія декларування 2022. Про одноразове (спеціальне) добровільне декларування. Застосування РРО/програмних РРО. Порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжних документів. Легалізація найманої праці. Електронні сервіси ДПС. Антикорупційний сервіс «Пульс»».

У семінарі прийняли участь начальник Томаківської державної податкової інспекції (Томаківська ДПІ) Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Руслана Рибка та платники податків.

Під час семінару Руслана Рибка ознайомила присутніх з основними положеннями законів України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» та від 14 грудня 2021 року № 1946-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні», а також із законодавчими змінами в оподаткуванні в умовах дії воєнного стану.

Активно обговорювались питання щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО), програмних РРО та ведення обліку товарних запасів з 01 січня 2022 року, особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування, терміни подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації та ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, а також декларування громадянами доходів за 2021 рік.

Також, присутні отримали обґрунтовані відповіді на запитання щодо легалізації трудових відносин, правильного заповнення реквізиту «Призначення платежу», роботи антикорупційного сервісу ДПС «Пульс».