Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про основні новації податкового законодавства йшлося під час зустрічі з суб’єктами господарювання

опубліковано 06 червня 2022 о 10:07

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Криворізький регіон) інформує.

Днями у приміщенні «Прозорого офісу соціальних послуг» Тернівської районної у місті Кривого Рога ради відбулась зустріч з суб’єктами господарювання за участі податківців.

На зустрічі платників податків було проінформовано про основні зміни в оподаткуванні під час воєнного стану, зокрема щодо Закону України від 12 травня 2022 року № 2260 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового контролю та адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» (далі – Закон № 2260). Законом передбачені: особливості формування податкового кредиту, відновлення проведення камеральних та документальних перевірок,, відновлення бюджетного відшкодування сум ПДВ за результатами перевірок тощо.

Обговорено також основні зміни у податковому законодавстві, зокрема щодо Закону України від 15 березня 2022 року № 2120-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану», Закону України № 2142-IX, Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», тощо.

Також, у ході діалогу суб’єкти господарювання отримали консультації щодо застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій при розрахунках, декларування доходів громадян, отриманих у 2021 році, легалізації доходів шляхом податкової амністії тощо.

Під час зустрічі пояснили, як саме можна спростити процедуру подання податкової декларації, надіславши її до контролюючого органу в електронному вигляді, скориставшись сервісом «Електронний кабінет», обговорили актуальні питання про надання адміністративних послуг населенню.

Податківці наголосили, що в цей нелегкий для нашої держави час кожен має пам’ятати, що під час війни сплата податків – це один із найбільш патріотичних вчинків, оскільки фінансове забезпечення функціонування армії значною мірою обумовлено надходженнями усіх видів податків. Саме завдяки своєчасному виконанню платниками податкових зобов’язань відбувається не лише захист територіальної цілісності нашої країни, а й забезпечується її фінансова стабільність.

Присутні на зустрічі суб’єкти господарювання отримали відповіді на запитання та друковану продукцію роз’яснювального характеру.