Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особливості оподаткування заробітної плати спеціаліста резидента Дія Сіті

опубліковано 01 червня 2022 о 09:33

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Амур-Нижньодніпровський, Індустріальний та Самарський райони м. Дніпра) нагадує, що особливості оподаткування доходів спеціалістів резидента Дія Сіті, врегульовано нормами ст. 170 Податкового кодексу України.

Зокрема встановлено, що під час нарахування (виплати) на користь спеціалістів Дія Сіті доходів у вигляді заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику податку у зв’язку з трудовими відносинами чи у зв’язку з виконанням гіг-контракту, укладеного у порядку, передбаченому Законом України від 15 липня 2021 року № 1667-ІХ «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні», податковим агентом є резиденти Дія Сіті.

Доходи таких спеціалістів оподатковуються за ставкою 5 %. Зокрема доходи, що виплачуються на його користь резидентом Дія Сіті у вигляді заробітної плати, винагороди за гіг-контрактом та  авторської винагороди за створення службового твору та перехід прав на службові твори. Така ставка застосовується до загального (річного) оподатковуваного доходу у вигляді заробітної плати чи винагороди, що нараховується (виплачується, надається) платнику податку у зв’язку з трудовими відносинами чи у зв’язку з виконанням гіг-контракту, розмір якого не перевищує еквівалент 240 тис. євро за календарний рік за офіційним курсом гривні щодо євро, встановленим Національним банком України станом на 1 січня звітного податкового року. У разі, якщо сума отриманого доходу перевищує зазначений розмір, до суми такого перевищення застосовується ставка 18 %. При цьому, платник податків зобов’язаний відобразити суму такого перевищення у складі загального місячного (річного) оподатковуваного доходу за відповідний звітний рік та подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.