Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час зустрічі з бізнесом про новації податкового законодавства та сплату податків в умовах війни

опубліковано 01 червня 2022 о 09:27

Начальник Амур-Нижньодніпровської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Олександр Портянніков провів чергову зустріч з платниками податків.

У ході зустрічі присутні розглянули питання застосування суб’єктами господарювання на період дії воєнного стану зниженої ставки єдиного податку у розмірі 2 % від отриманого доходу. Посадовець акцентував увагу на необхідності сумлінного виконання податкового законодавства для наповнення бюджету та підвищення обороноздатності держави.

Олександр Портянніков нагадав про необхідність застосування РРО при розрахунках та наголосив на забезпеченні можливості споживачам здійснювати розрахунки у безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів.

Окремо платників ознайомили з основними положеннями кампанії декларування доходів фізичними особами у рамках «податкової амністії» та запропонували скористатись правом на легалізацію доходів, з яких раніше не були сплачені податки.

Крім того, податківець нагадав про обов’язок декларування громадянами отриманих доходів у рамках деклараційної кампанії за підсумками 2021 року. 

Також, присутні отримали обґрунтовані відповіді на запитання щодо легалізації трудових відносин, правильного заповнення реквізиту «Призначення платежу», роботи антикорупційного сервісу ДПС «Пульс».