Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Нікопольській ДПІ відбулось засідання «круглого столу»

опубліковано 31 травня 2022 о 09:33

За організацією відділу комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) нещодавно в Нікопольській ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській (Нікопольська ДПІ) начальник Нікопольської ДПІ Наталія Міщенко провела засідання «круглого столу» з платниками податків на тему «Новації податкового законодавства. Деклараційна кампанія 2022. Одноразове (спеціальне) добровільне декларування. Легалізація заробітної плати. Електронні сервіси ДПС».

Наталія Міщенко проінформувала учасників «круглого столу» про основні зміни у податковому законодавстві, зокрема щодо законів України від 15 березня 2022 № 2120-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» та від 24 березня 2022 № 2142-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період воєнного стану», у т. ч. щодо можливості переходу на сплату єдиного податку за ставкою 2 вiдсотки доходу пiсля 01 квітня 2022 року.

Податківець повідомила, що кампанія декларування 2022 продовжується. Так, п.п. 69.1 п. 61 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України встановлено, що тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, у випадку відсутності у платника податків можливості, зокрема своєчасно подати декларацію, платники звільняються від передбаченої Податковим кодексом України відповідальності з обов’язковим наданням декларації протягом 6-ти місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Окремо на засіданні обговорювались питання щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування, легалізації заробітної плати, а також податківець нагадала про переваги електронних сервісів ДПС.

Під час засідання учасники заходу отримали відповіді на запитання та друковану продукцію.