Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про законодавчі зміни під час засідання «круглого столу»

опубліковано 31 травня 2022 о 09:31

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Соборний та Шевченківський райони м. Дніпра) інформує.

Проведено засідання «круглого столу» з платниками податків, в якому взяла участь начальник Соборної ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Алла Булава.

У ході заходу розглянуті основні положення законів України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» та від 14 грудня 2021 року № 1946-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні».

Також присутніх проінформували про категорії фізичних осіб – підприємців, у яких з 1 січня 2022 року виникає обов’язок застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) або програмних РРО.

Крім того, податківець нагадала, що триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування та зазначила, що збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування – це одноразовий обов'язковий платіж, розмір якого самостійно розраховується декларантом з вартості належних йому активів з урахуванням ставок такого збору та відображається ним в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації.

Декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування.

Також, Алла Булава звернула увагу учасників зустрічі, що з 1 січня 2022 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 році, та зупинились на категоріях громадян, для яких подання податкової декларації про майновий стан і доходи є обов’язком і громадян, які можуть скористатися правом на податкову знижку.

Наприкінці обговорювались питання легалізації трудових відносин, правильного заповнення реквізиту «Призначення платежу», роботи антикорупційного сервісу ДПС «Пульс».