Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час зустрічі з платниками податків про зміни в законодавстві та кампанії декларування

опубліковано 30 травня 2022 о 11:31

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Соборний та Шевченківський райони м. Дніпра) інформує.

Проведено зустріч з платниками податків за участі начальника Соборної державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Алли Булави.

На початку зустрічі податківець нагадала, що триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування та зазначила, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування.

Крім того, акцентувала увагу присутніх, що з 1 січня 2022 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 році та зупинилась на категоріях громадян, для яких подання податкової декларації про майновий стан і доходи є обов’язком і громадян, які можуть скористатися правом на податкову знижку.

Також, платникам повідомили про зміни у застосуванні реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних РРО, які набули чинності з початку поточного року.

Окремо, Алла Булава ознайомила присутніх з основними положеннями законів України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» та від 14 грудня 2021 року № 1946-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні», а також законодавчими змінами в оподаткуванні в умовах дії воєнного стану.

Наприкінці обговорювались питання легалізації трудових відносин, правильного заповнення реквізиту «призначення платежу», роботи антикорупційного сервісу ДПС «Пульс».