Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства в умовах воєнного стану під час чергової зустрічі з платниками податків

опубліковано 27 травня 2022 о 09:18

Днями в приміщенні Жовтоводської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбулася чергова зустріч, в якій прийняла участь начальник Жовтоводської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Дубінчук Олена для платників податків на тему «Про новації податкового законодавства в умовах воєнного стану».

Дубінчук Олена повідомила про Закон України від 15 червня 2021 року № 1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування до бюджету».

У ході зустрічі податківець зазначила, що триває кампанія декларування доходів, отриманих у 2021 році громадянами та самозайнятими особами.

Також, Дубінчук Олена нагадала про основні вимоги щодо законів України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» та від 14 грудня 2021 року № 1946-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні», що набрали чинності з 01 січня 2022 року.

Наприкінці зустрічі присутні отримали відповіді на питання та друковану продукцію щодо новацій податкового законодавства.