Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства під час семінару з платниками податків у Правобережній ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області

опубліковано 24 травня 2022 о 09:09

Днями за участі начальника Правобережної державної податкової інспекції (Правобережна ДПІ) Головного управління  ДПС у Дніпропетровській області  Віхрова Сергія відбувся тематичний семінар з платниками податків, де обговорювались питання стосовно новацій податкового законодавства в умовах воєнного стану.

Під час семінару податківець повідомив про закони України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» та від 14 грудня 2021 року № 1946-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні», що набрали чинності з 01 січня 2022 року.

Віхров Сергій, зазначив, що триває кампанія декларування доходів, отриманих у 2021 році громадянами та самозайнятими особами.

Також, податківець нагадав, що до 01 вересня 2022 року триватиме кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування. Громадяни України, які мають активи, що не були оподатковані належним чином, можуть добровільно задекларувати такі доходи, сплатити збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування і легалізувати такі активи. Податкова амністія розповсюджується на грошові кошти, валютні цінності, цінні папери, рухоме та нерухоме майно в Україні і за кордоном.

Семінар відбувся у форматі діалогу, де кожен платник мав змогу отримати відповіді на свої питання, а також друковану продукцію.