Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тривають зустрічі податківців з суб’єктами господарювання – платниками єдиного податку щодо змін у законодавстві, яким встановлюються вимоги до застосування ПРРО/РРО

опубліковано 31 січня 2022 о 11:50

Фахівці Новомосковської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області провили роз’яснювальну роботу на території Черкаської територіальної громади (смт Черкаське).

У ході проведення зустрічі податківці поінформували платників податків щодо необхідності застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та/або програмних РРО (ПРРО) фізичними особами – підприємцями платниками єдиного податку другої – четвертої груп.

Суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати ПРРО, повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган.

Реєстрація ПРРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (J/F 1316603), що подається в електронній формі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання, як платника податків, через Електронний кабінет або засобами телекомунікації.  

Після включення ПРРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій такий ПРРО може використовуватись суб’єктом господарювання.

Звертали увагу, що застосування ПРРО передбачає передачу даних до фіскального сервера без послуг еквайєра, а експлуатація ПРРО не потребує сервісного обслуговування центрами. Його потрібно лише зареєструвати у відповідному реєстрі, що в свою чергу, здійснюється онлайн.

З перевагами використання ПРРО можна ознайомитись за посиланням на вебпорталі ДПС України https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.