Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про що потрібно знати бізнесу щодо податкової амністії та застосування РРО у 2022 році розповіли податківці

опубліковано 28 січня 2022 о 15:01

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Криворізький північний регіон) інформує.

У рамках роз’яснювальної кампанії щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) фізичними особами – підприємцями другої – четвертої груп з 01 січня 2022 року, на території ринку «Північний» м. Кривого Рогу відбулась зустріч фахівців Криворізької північної ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – Криворізька північна ДПІ) з підприємцями.

Під час зустрічі фахівці Криворізької північної ДПІ розповіли платникам, що з 01 січня 2022 року є обов'язковим застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) або програмних РРО (ПРРО) платниками єдиного податку другої – четвертої груп, які проводять розрахункові операції (незалежно від отриманого доходу за попередній рік).

Також, роз'яснили присутнім за яких умов фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку повинні використовувати касові апарати, а в яких випадках РРО/ПРРО не застосовуються та яка відповідальність передбачена за використання РРО чи ПРРО з порушенням чинного законодавства. Акцентували про переваги використання ПРРО.

Звернули увагу, що з 26 листопада 2021 року фізичні особи – суб’єкти господарювання, які обрали спрощену систему оподаткування 2 – 4 групи, зобов’язані вести облік товарних запасів шляхом постійного внесення до Форми ведення обліку товарних запасів інформації про надходження та вибуття товарів на підставі первинних документів, які є невід’ємною частиною обліку.

Податківці розповіли платникам про особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування, про те, які активи необхідно декларувати, про особливості декларування готівкових коштів, самостійного визначення декларантом вартості об’єкту та застосування ставок збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, а також про порядок подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації та терміни сплати податкових зобов’язань. Повідомлено, що кампанія із одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб триватиме до 01 вересня 2022 року.

Під час зустрічі присутні отримали вичерпні відповіді на поставлені запитання із зазначеної тематики та друковану продукцію.