Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Cеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування»

опубліковано 15 грудня 2021 о 10:43

У Амур - Нижньодніпровській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування».

На запитання громадян відповідав начальник Амур - Нижньодніпровської ДПІ Олександр Портянніков.

Під час телефонного спілкування громадяни цікавилися такими питаннями: хто може скористатися одноразовим добровільним декларуванням; які об’єкти підпадають під одноразове добровільне декларування; чи є подання декларації обов’язковим; чи підлягає перевірці така декларація й у який термін проводиться контролюючим органом така перевірка; у яких випадках подається уточнююча декларація.

У ході телефонної розмови було наголошено, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування.

«Реалізація таких законодавчих нововведень – це спосіб цивілізованої легалізації активів, які були приховані від оподаткування».

В Декларації одноразового (спеціального) добровільного декларування не зазначається інформація про джерела набуття декларантом об’єктів.

До того ж, після подачі одноразової (спеціальної) добровільної декларації та камеральної перевірки її контролюючим органом на предмет арифметичних помилок декларант має право її уточнити.

При цьому Уточнююча Декларація подається протягом 20 календарних днів з дня отримання такого повідомлення.