Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час брифінгу в м. Кам'янське говорили про одноразове добровільне декларування

опубліковано 06 грудня 2021 о 10:18

Днями відбувся брифінг начальника Кам’янського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Бориса Шишлакова для представників місцевих ЗМІ та громадськості на тему одноразове добровільне декларування.     

Податківець розповів, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування – це особливий порядок добровільного декларування фізичних осіб. Декларуванню підлягають активи, одержані за рахунок доходів, що підлягали оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори. Скористатися ним можуть громадяни України, у тому числі самозайняті особи. Не можуть бути декларантами особи, які за будь-який рік, починаючи з 1 січня 2005 року, подавали або мають подавати декларації відповідно до законів у сфері запобігання корупції, здебільшого це державні службовці. Також до цього списку входять особи, які є малолітніми чи неповнолітніми або недієздатними, або є особами, дієздатність яких обмежена і над ними встановлено опіку.

Також повідомив про терміни подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації, терміни сплати збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування та ставки збору одноразового (спеціального) добровільного декларування. 

Одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається особисто декларантом  виключно в електронній формі. Об'єктами одноразового декларування можуть бути: валютні цінності, нерухомість, транспортні засоби, предмети мистецтва та антикваріату, дорогоцінні метали, дорогоцінне каміння, ювелірні вироби , пам’ятні банкноти та монети, корпоративні права, майнові права на об'єкти інтелектуальної власності, цінні папери, права на отримання дивідендів, інші активи фізичної особи, у тому числі майно, банківські метали, що не розміщені на рахунках.