Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про подання одноразової добровільної декларації на черговій зустрічі з платниками податків в Правобережній державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області

опубліковано 18 жовтня 2021 о 09:47

Податківці Правобережної державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області на черговій зустрічі роз’яснюють положення одноразового добровільного декларування представникам громадськості та бізнесу.

«Оскільки саме на рівні громади і державних податкових інспекцій громадяни отримують першочергову консультаційну допомогу щодо подання декларації, важливо дати можливість кожному ознайомитися з повною інформацією про процедуру формування і подання декларації. Державна податкова служба підтримує в актуальному стані тематичний банер «Одноразове добровільне декларування», який є основним інформаційним ресурсом з питань податкової амністії. Якщо у платника виникають питання – спрямовуйте до цього ресурсу та на телефонну лінію Правобережної державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області», - наголосив начальник Правобережної державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Сергій Віхров.

Під час спілкування учасників заходу поінформували про законодавчі засади проведення одноразового добровільного декларування.

В Правобережній державній податковоій інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області нагадують, що подача одноразової добровільної декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи. Декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування активів, з яких не сплачено податки. Інформація щодо ставок збору від задекларованих активів та інші особливості добровільного декларування широко висвітлюється на субсайті ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування. Декларація подається виключно декларантом в електронній формі.