Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про одноразове (спеціальне) декларування під час «гарячої лінії» в Нікопольській ДПІ

опубліковано 17 вересня 2021 о 09:32

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) інформує.

Днями за участі заступника начальника Нікопольської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Ганни Гроздовської-Боличевої відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Одноразове (спеціальне) добровільне декларування».

Найчастіше громадяни запитували про те, чи є подання декларації обов’язковим, хто може скористатись одноразовим добровільним декларуванням, які об’єкти підпадають під одноразове добровільне декларування та коли сплачується податок.

Ганна Гроздовська-Боличева під час телефонної бесіди наголошувала, що громадяни зможуть впродовж року (з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року) подати спеціальну декларацію в електронному вигляді для легалізації своїх активів, за які раніше не сплачувались податки. До подання одноразової декларації щодо оподаткування готівки платник має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках в банках України.