Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про офіційне працевлаштування майбутнім платникам

опубліковано 15 вересня 2021 о 08:49

У приміщенні Політехнічного фахового коледжу Криворізького національного університету для студентів IV курсів проведено зустріч на тему «Легалізація праці – вимога сьогодення!».

Захід відбувся за участі начальника управління розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради Ірини Рижкової, заступника голови Інгулецької районної у місті ради з питань діяльності виконавчих органів ради Оксани Серчені, представників інспекції з питань праці та зайнятості департаменту соціальної політики виконкому Криворізької міської ради, Криворізького міськрайонного центру зайнятості, відділу забезпечення наповнення бюджету № 4 фінансово-економічного управлінняГУ Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області. Від Головного управління ДПС у Дніпропетровській області у зустрічі прийняла участь заступник начальника Криворізького відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Олена Балуєва.

На початку зустрічі учням було продемонстровано соціальний відеоролик, підготовлений КП «Телерадіокомпанія «Рудана», про потенційні ризики й втрати через неоформлену зайнятість.

Учасники зустрічі проінформували випускників щодо переваг легального працевлаштування. Відсутність цивілізованих трудових відносин позбавляє працівників, працевлаштованих таким чином, наступних важливих речей: гарантованої виплати заробітної плати два рази на місяць; права на щорічну основну відпустку; оплату лікарняного листка; захисту від незаконного звільнення; отримання офіційної вихідної допомоги у разі звільнення за ініціативою роботодавця та ще багатьох прав та соціальних гарантій. Також було наголошено про відповідальність роботодавців за допуск найманих працівників до роботи без належного оформлення.

«Молоде покоління – це рушійна сила на ринку праці і одна з найбільш вразливих категорій незайнятого населення. Тому що працевлаштування не є простим і вимагає особливої уваги. Пошуки першого місця роботи, невідповідність кваліфікації, відсутність досвіду роботи призводять до зниження рівня економічної активності молоді. А успішне працевлаштування, особливо на першому робочому місці, створює фундамент для дальшого становлення особистості та професійного зростання.

Сподіваюсь, що надана інформація не залишиться поза вашої увагою і в майбутньому ви, маючи право на працю самостійно вирішите, що для вас важливіше: жити сьогоденням чи мати впевненість у завтрашньому дні, отримуючи надійні соціальні гарантії», - звернувся до присутніх Олена Балуєва.

Учасники заходу мали змогу взяти активну участь в обговоренні інформації. Усі присутні отримали брошури, інформаційні повідомлення та пам’ятки.