Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щотижневі зустрічі у форматі „круглого столу” з питань одноразового (спеціального) добровільного декларування

опубліковано 13 вересня 2021 о 09:00

У приміщенні Центру обслуговування платників Верхньодніпровської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі - Верхньодніпровська ДПІ) 08 відбулося засідання «круглого столу» за участі фахівців ДПІ та представників бізнесу.

Під час заходу начальник Верхньодніпровської ДПІ Оксана Плахотник докладно проінформувала учасників «круглого столу» стосовно вимог Закону України 15 червня 2021 року №1539-ІХ “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Нормами закону передбачена законодавчо-врегульована можливість цивілізованої легалізації активів, з яких не сплачувались податки.

Присутнім повідомили, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування  буде  проводитись з 01 вересня 2021 року до 01 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Громадяни України матимуть можливість подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, і з яких не були сплачені податки і збори до 01 січня 2021 року. При цьому у добровільній декларації не потрібно буде зазначати інформацію про джерела походження задекларованих активів. Декларація подається безпосередньо декларантом до контролюючого органу в електронному вигляді.

Учасників «круглого столу» ознайомлено з об’єктами декларування, ставками оподаткування, бланком декларації та зразком її заповнення, переліком осіб, які не можуть скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням.

Крім того, учасників повідомили, що при сплаті особою усіх необхідних зборів, держава гарантуватиме звільнення від відповідальності за порушення податкового, валютного законодавства. Крім того, гарантується нерозголошення державними органами та їх посадовими особами відомостей, що містяться в одноразових добровільних деклараціях, без відповідного рішення суду.

Оксана Плахотник звернула увагу присутніх на можливість участі усіх бажаючих у засіданнях «круглого столу» на тему «Одноразове добровільне декларування», які відбуватимуться кожного вівторка о 10.00 у приміщенні Верхньодніпровської ДПІ.

Засідання відбулось у конструктивному форматі, де учасники отримали відповіді на всі свої запитання, а також друковану продукцію.