Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Засідання «круглого столу» в Томаківській ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській

опубліковано 22 липня 2021 о 08:44

За організацією відділу комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольської, Марганецької, Томаківської державних податкових інспекцій та ДПІ у м. Покрові) днями в приміщенні ЦОП Томаківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбулося засідання «круглого столу», в якому начальник Томаківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Руслана Рибка провела чергову зустріч з представниками бізнес-спільноти. На засіданні було розглянуто питання щодо нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ).

Руслана Рибка повідомила, що  ЄВ підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. Такі вимоги, а також порядок нарахування та сплати єдиного внеску та повноваження органу, що здійснює його збір та ведення обліку, визначає Закон України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

У разі якщо база нарахування ЄВ не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, сума ЄВ розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід (прибуток), та ставки ЄВ.

Підсумовуючи результати засідання, Руслана Рибка нагадала присутнім, що несвоєчасна сплата ЄСВ - це не лише штрафні санкції та пеня для роботодавця, а й відсутність необхідного трудового стажу громадянина для нарахування пенсії.

Засідання відбулось у конструктивному форматі, де учасники отримали відповіді на всі свої запитання, а також отримали друковану продукцію.