Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальні питання під час засідання «круглого столу»

опубліковано 09 червня 2021 о 09:34

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування: Новокодацький, Чечелівський та Центральний райони м. Дніпра) інформує.

Днями в приміщенні Правобережної ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбулося засідання «круглого столу» в якому прийняла участь заступник начальника Правобережної ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Ключник Марина.

Під час заходу податківець наголосила суб’єктам господарювання на неприпустимості виплати «тіньової» зарплати та закликала не порушувати законодавство.

«Не варто забувати, що виплата заробітної плати без сплати встановлених податків і зборів є грубим порушенням законодавства про працю в Україні, яке підпадає під адміністративну та кримінальну відповідальність!» – зауважила податківець.

Проінформувала, що Електронний кабінет надає безконтактні способи взаємодії платників податків та контролюючих органів з використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.

«Електронний кабінет – це найбільш популярний сервіс ДПС, який є захищеним, персоналізованим та безпечним електронним сервісом!» - наголосила Ключник Марина.

Призначення Електронного кабінету – надати платнику податків можливість реалізувати свої обов’язки та права у сфері оподаткування у режимі онлайн, суттєво зменшити витрати платників на адміністрування податків і зробити інформацію щодо кожного платника податків доступною та прозорою. Постійне розширення функціоналу Електронного кабінету зводить особисте спілкування з контролюючими органами до мінімуму, що, у свою чергу, убезпечує платника, особливо в умовах дії карантину, від близьких контактів, які можуть мати негативні наслідки для здоров’я.

Засідання відбулось у конструктивному форматі, де учасники отримали відповіді на всі свої запитання, а також отримали друковану продукцію.