Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Терміни отримання довідку про доходи під час карантину

опубліковано 12 травня 2021 о 10:10

Якщо громадянам необхідно отримати довідку про доходи, можна звернутися до податкової служби за місцем проживання, отримання доходів, або за місцезнаходженням іншого об’єкта оподаткування.

Зараз, в умовах карантинних обмежень, ця послуга надається в он-лайн режимі.

Про це на днях йшлося на зустрічі державного інспектора Марганецької ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Володимира Мазно та відвідувачів Центру обслуговування платників Марганецької ДПІ.

Мазно Володимир розповів про те, що на веб-порталі Державної податкової служби працює «Електронний кабінет» платника, за допомогою якого фізичні особи можуть отримати в електронному вигляді довідку про доходи (про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків).

Вхід в «Електронний кабінет» платника здійснюється з використанням ключа електронного цифрового підпису (ЕЦП). За його допомогою громадяни в декілька кроків мають змогу отримати відомості про свої доходи за окремі календарні квартали. Це дозволить значно зекономити свій час та убезпечити від небажаних контактів з іншими відвідувачами.

В межах нового електронного сервісу фізична особа – платник податків засобами Електронного кабінету, у відповідь на запит може отримати відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків, в електронному вигляді, засвідчені кваліфікованою електронною печаткою ДПС.

Запит про суми виплачених доходів та утриманих податків може бути сформований, за будь-які п’ять років (запит формується поквартально, у зв’язку з чим загальна кількість кварталів, яка вказується в запиті, не повинна перевищувати 20 кварталів).

Електронний документ, засвідчений кваліфікованою електронною печаткою ДПС, є аналогом паперового документа, виданого контролюючим органом.

Інструкція щодо дій користувача для отримання такого електронного документа знаходиться на офіційному вебпорталі ДПС за адресою: http://tax.gov.ua у приватній частині Електронного кабінету в розділі: Допомога → ЕК для громадян → Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.