Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Правобережній ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбулась зустріч з платниками податків

, опубліковано 11 травня 2021 о 14:56

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Новокодацький, Чечелівський та Центральний райони міста Дніпра) повідомляє.

Днями за участі заступника начальника Правобережної ДПІ Головного управління  ДПС у Дніпропетровській області Ключник Марини відбулась зустріч з платниками податків, де обговорювались питання стосовно податкового законодавства.

Під час зустрічі податківець нагадала, що внесеними у 2020 році змінами до Податкового кодексу України розширено перелік витрат з метою отримання податкової знижки.

Так, до витрат платника податків, понесених з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби COVID-19, включається сума коштів або вартість товарів, яка добровільно перерахована (передана) як благодійність відповідним організаціям та/або органам виконавчої влади, закладам охорони здоров'я, тощо. Нагадала, що скористатись правом на податкову знижку також можуть платники, які протягом 2020 року:

– сплачували проценти за іпотечним кредитом;

– перераховували благодійні внески неприбутковим організаціям;

– сплачували кошти за навчання себе або своїх дітей;

– страхували себе та свою родину;

– сплачували кошти за переобладнання транспортного засобу на альтернативні види палива;

– здійснювали оплату допоміжних репродуктивних технологій та оплату вартості державних послуг при усиновленні дитини, включаючи сплату державного мита;

– сплачували кошти на будівництво (придбання) доступного житла, у тому числі на погашення пільгового іпотечного кредиту;

- сплачували кошти за оренду житла громадяни, які мають статус внутрішньо переміщеної особи.

Проінформувала, що найбільш ефективний спосіб спілкуватися з податковою службою та виконувати податкові зобов’язання – через Електронний кабінет. Електронні сервіси ДПС допоможуть своєчасно отримувати необхідну інформацію.

Особливу увагу на зустрічі було приділено питанню дотримання роботодавцями законодавства при працевлаштуванні найманих працівників. «Офіційне працевлаштування – це перш за все захист соціальних інтересів громадян, гарантування права на соціальні виплати та пенсійне забезпечення!» - наголосила Ключник Марина.

Зустріч пройшла у форматі діалогу, де кожен платник мав змогу отримати відповіді на свої питання.