Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Землекористувачі Нікопольського регіону сплатили до місцевих бюджетів понад 71 мільйон гривень

опубліковано 06 травня 2021 о 09:47

Протягом 2021 року власники та користувачі земельних ділянок, які перебувають на обліку в Нікопольській, Марганецькій, Томаківській ДПІ та ДПІ у м.Покрові, перерахували до місцевих бюджетів 71,9 мільйона гривень плати за землю.

Як повідомила начальниця Нікопольського відділу податків і зборів з юридичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування юридичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Ольга Карнаух, значну частину надходжень сплатили СГД-юридичні особи – 69,1 мільйона гривень. Від фізичних осіб надійшло 2,8 мільйона гривень.

Так, платники нікопольського району спрямували до бюджету 46,5 мільйона, покровські – 20,2 мільйона, марганецькі – 3,1 мільйона, томаківські – 2,1 мільйона гривень.

Нагадаємо, плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру.