Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги роботодавців!

опубліковано 30 квітня 2021 о 09:42

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (Кам’янський регіон) нагадує, що у статті                      8 Закону України від 15 грудня 2020 року №1082-ІХ «Про Державний бюджет України на 2021 рік» (далі – Закон №1082) визначений розмір мінімальної заробітної  плати з 1 січня 2021 року в сумі 6000 грн.

Мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов'язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності та господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників.

Відповідно до статті 31 Закону України від 24 березня 1995 року №108/95-ВР «Про оплату праці» (зі змінами) розмір заробітної плати працівника за виконану місячну норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної заробітної плати. Якщо нарахована заробітна плата працівника є нижчою за законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати, роботодавець проводить доплату до рівня мінімальної заробітної плати, яка виплачується щомісячно одночасно з виплатою заробітної плати.

У зв'язку з наведеним, звертаємо увагу роботодавців на необхідність забезпечення підвищення розміру виплат заробітних плат найманим працівникам, що сприятиме підвищенню їх рівня соціального захисту.

Одночасно нагадуємо, що розмір прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць визначений статтею 7 Закону №1082.

З 1 січня 2021 року прожитковий мінімум для працездатних осіб складає 2270 грн, а з 1 липня  - 2379 гривень.