Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як оформити податкову знижку за навчання під час онлайн зустрічі зі студентами Верхньодніпровського коледжу Дніпровського державного аграрно-економічного університету

опубліковано 30 квітня 2021 о 09:33

Днями фахівцями відділу комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (Кам'янський регіон) Оленою Капелькою та Іриною Стьожкою проведено онлайн зустріч зі студентами спеціальності «Облік та оподаткування» Верхньодніпровського коледжу Дніпровського державного аграрно-економічного університету та Головою циклової комісії обліково-фінансових дисциплін Верхньодніпровського коледжу Дніпровського державного аграрно-економічного університету Любов’ю Вановською. Зустріч було присвячено темі «Як отримати податкову знижку за навчання».

Олена Капелька повідомила, що податкова знижка – це своєрідний кешбек від держави за понесені певні витрати.

Зазначила, що повний перелік витрат, на які платник має право зменшити свій загальний річний оподатковуваний дохід, та певні обмеження щодо застосування такого права встановлено у статті 166 Податкового кодексу України та запропонувала присвятити зустріч витратам на користь закладів освіти за навчання.

Звернула увагу, що у 2021 році можна отримати податкову знижку по витратах, понесених у 2020 році. Наголосила, що отримувачем податкової знижки може бути фізична особа (один із батьків або сам студент), яка має доходи у вигляді заробітної плати.

Ірина Стьожка повідомила які документи необхідно надати до податкової для оформлення податкової знижки. Куди і коли повертаються кошти, які держава компенсує платнику, та скільки часу є у громадян, щоб оформити податкову знижку.

Податківці відповіли на питання студентів. Голова циклової комісії обліково-фінансових дисциплін Верхньодніпровського коледжу Дніпровського державного аграрно-економічного університету Любов Вановська подякувала за отриману інформацію. Зазначила, що лекція була цікавою і корисною та запропонувала продовжити у майбутньому проведення аналогічних заходів.