Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про декларування доходів, отриманих у 2020 році, в ефірі телекомпанії «МіКомп»

опубліковано 23 квітня 2021 о 09:45

Обов'язок  щодо подання декларації необхідно виконати до 1 травня 2021 року – про це наголосив під час виступу в ефірі телекомпанії «МіКомп» начальник Кам’янського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Борис Шишлаков. 

Він нагадав громадянам, які у 2020 році отримали певного виду доходи, (перелічив які) про необхідність подання до податкової за місцем реєстрації декларації про майновий стан і доходи, а також нарахування і сплати до 01 серпня 2021 року податку на доходи фізичних осіб та військового збору з таких доходів.

Зупинився на відповідальності, яка передбачена за неподання/несвоєчасне подання декларації. Зазначив, що неподання/несвоєчасне подання платником податків або іншими особами, зобов’язаними нараховувати і сплачувати податки та збори, платежі, контроль за сплатою яких покладено на контролюючі органи, податкових декларацій (розрахунків), а також іншої звітності, обов’язок подання якої до контролюючих органів передбачено Податковим кодексом України, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 340 грн за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

Наприкінці Борис Шишлаков закликав подавати декларації в електронному вигляді. Зазначив, що для подання декларації в електронній формі необхідно користуватися сервісом ДПС України «Електронний кабінет» (cabinet.tax.gov.ua), попередньо отримавши кваліфікований електронний підпис.