Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ФОП отримує оплати від Укрпошти: що з РРО?

опубліковано 20 квітня 2021 о 09:14

Нікопольський відділ організації роботи організаційно – розпорядчого управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області надає роз’яснення про застосування РРО при отримані коштів від покупців на рахунок ФОП при використанні електронних платіжних засобів, систем переказу коштів тощо, у тому числі через інтернет.

В розумінні закону ЗУ «Про РРО» не є розрахунковими операціями:

1.Надходження на рахунок ФОП від АТ «Укрпошта», які відбуваються відповідно до укладеного договору за допомогою банківської онлайн-системи платежів. При цьому кошти надходять не від покупців, а з рахунку АТ «Укрпошта».

2.Оплати від покупців при використанні електронних платіжних засобів, систем переказу коштів тощо, у тому числі через інтернет.

І додатково повідомляємо, що, якщо оплата за товар/послугу проводиться за допомогою електронного платіжного засобу, на рахунок торговця кошти будуть надходити від екваєра, а не від власника електронних платіжних засобів (далі- ЕПЗ). А екваєр самостійно визначає порядок обліку торговців.

Розрахункові операції з ЕПЗ не супроводжуються розрахунковими документами. При цьому підприємство повинно провести через РРО розрахункову операцію на підставі виписки фінансової установи та направити покупцеві чек на повну суму покупки разом із товаром.

РРО можна не застосовувати при розрахунках виключно в безготівковій формі (з розрахункового рахунку клієнта на розрахунковий рахунок через банк, внесення грошей через касу банку, у касі банку через платіжний термінал /ПТКС, який належить банку).