Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Мобільні послуги» платникам відділених куточків Нікопольського регіону

опубліковано 20 квітня 2021 о 09:13

Для реалізації якісного податкового сервісу та надання адміністративних та інших послуг з початку місяця фахівцями Томаківської ДПІ були здійснені виїзди мобільного ЦОПу до мешканців Чумаківського старостинського округу Томаківської об’єднаної територіальної громади с.Чумаки та Мирівської об’єднаної територіальної громади с.Мирове.

Чумаківський старостинський округ має загальну територію 10166,5 га ріллі та налічує 1512 мешканців (з них 251 одноосібників, які самостійно обробляють власні земельні ділянки (паї)).

Мирівська сільська територіальна громада розповсюджується на 15 населених пунктів: Топила, Мирове, Весела Федорівка, Настасівка, Зоря, Маяк, Прогрес, Вишетарасівка, Виводово, Глухе, Долинське, Жмерине, Новий Мир, Новопавлівка, Стрюківка. В громаді мешкає 8578 чоловік. Територія громади складає 35586,5 га, в т.ч. землі сільськогосподарського призначення - 27610,43 гектар.

Виїзд мобільних ЦОПів забезпечено за участі фахівців Томаківської ДПІ ГУ ДПС у Дніпропетровській області, працівника Нікопольського відділу організації роботи організаційно-розпорядчого управління Головного управління ДПС у Дніпропетровській області та за сприянням старости Чумаківського старостинського округу Томаківської об’єднаної громади Віри Терпеловської і голови Мирівської об’єднаної громади Володимира Біленка.

Під час роботи мобільних ЦОПів заступником начальника Томаківської ДПІ Ольгою Баршак було повідомлено присутнім, що мобільний ЦОП –це крок на зустріч нашим платникам, громадянам для надання адміністративних послуг, що проживають  у віддалених куточках громади. Також вона повідомила перелік послуг які можна отримати у мобільному ЦОПі та перелік документів  потрібних для їх отримання.

Руслана Рибка повідомила, що з початку 2021 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2020 року, надала роз’яснення щодо декларування, строків подання декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік, граничних термінів сплати податку на доходи фізичних осіб та військового збору, підстави для нарахування податкової знижки у річній декларації, яка подається до 31 грудня включно наступного за звітним податкового року. Чумаківський старостинський округ є сільськогосподарським регіоном, тому особлива увага приділяється декларуванню доходів одноосібників, які самостійно обробляють власні земельні ділянки (паї) та громадян, що мають у власності сільськогосподарську техніку та надають послуги з обробітку землі.

На території Мирівської об’єднаної громади існують 11 сільськогосподарських підприємств та 32 фермерських господарств, 308 одноосібників, які самостійно обробляють власні земельні ділянки (паї).

Присутнім роздані примірники брошури «Податкова декларація про майновий стан і доходи: граничний термін подання», «Стартувала деклараційна кампанія 2021», «Електронний кабінет» – зручний електронний сервіс Державної податкової служби», «Податкова знижка для фізичних осіб», «Дистанційні сервіси кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС», «Щодо заповнення реквізиту«Призначення платежу» розрахункового документа на переказ коштів на єдиний рахунок», «Види розрахунків:застосування РРО», «Зміни щодо реєстрації фізичних осіб в ДРФО».

Крім того, податківцями надано роз’яснення щодо переваг користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, зокрема, електронним кабінетом, перевагами звітування в електронному вигляді, надано консультаційну допомогу громадянам які потребують в отриманні безкоштовних КЕП, надано відповіді на проблемні питання щодо сплати земельного податку, орендної плати, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Також присутніх ознайомлено зі сторінками ДПС України на Facebook та You Tube,  Telegram – каналом, сторінкою ГУ ДПС у Дніпропетровській області на Facebook.

За результатами проведеної роботи мобільних ЦОПів подано 151 податкова декларація про майновий стан і доходи. Загальна сума задекларованих доходів по поданих деклараціях про майновий стан і доходи – 815,9 тис. грн, як результат до бюджету надійде 118,2 тис.грн податку на доходи фізичних осіб та 12,5 тис.грн військового збору.

Старости Чумаківського старостинського округу та Мирівської об’єданої громади подякували за надані послуги та відповідні консультації мешканцям округу, за забезпечення зручних, доступних умов для громадян і платників щодо отримання сервісів та послуг від ДПС, та висловила бажання співпрацювати у питаннях отримання адміністративних послуг і у подальшому.