Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Електронний кабінет» – один із найбільш функціональних електронних сервісів ДПС

опубліковано 07 квітня 2021 о 09:19

Правобережний відділ організації роботи організаційно-розпорядчого управління Головного управління ДПС у Дніпропетровській області повідомляє наступне.

Для спілкування з податковою службою платники мають можливість в режимі реального часу та безкоштовно скористатись сервісом «Електронний кабінет» як з персональних комп’ютерів, так і з смарт-пристроїв.

Завдяки цьому сервісу можна сформувати та надіслати до органів ДПС електронні документи, у тому числі запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками податків окремих податків, податкову звітність. Для подання звітності в електронному вигляді платнику необхідно мати кваліфікований електронний підпис, який можна отримати у будь-якому  акредитованому центрі сертифікації ключів.

Основними перевагами подання електронної звітності є:

-   економія робочого часу платників податків;

-   уникнення витрачання часу у чергах при поданні звітності;

-   скорочення строків проведення перевірки стосовно правомірності заявлених до відшкодування сум ПДВ і забезпечення своєчасного їх відшкодування платнику податків;

-   підтвердження доставки звітності;

-   оперативність обробки отриманої інформації;

-   оперативне оновлення форматів подання документів в електронному вигляді;

-   надіслана звітність в електронному вигляді не потребує дублювання на паперових носіях.

Наполегливо рекомендуємо утримуватись від відвідування центрів обслуговування платників без нагальної потреби. Використовуйте сервіс «Електронний кабінет», так як це один із найбільш функціональних електронних сервісів ДПС, важливість використання якого особливо зросла під час карантину, так як забезпечує дистанційні комунікації з податковими органами.