Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання щодо податкового законодавства під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія»

опубліковано 17 березня 2021 о 11:24

Правобережний відділ організації роботи організаційно-розпорядчого управління Головного управління ДПС у Дніпропетровській області інформує.        

Днями за участі начальника Правобережного відділу організації роботи організаційно-розпорядчого управління Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Васецької Ольги відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія», де обговорювались питання податкового законодавства.

Питання 1Доброго дня. Як скасувати помилково проведену суму розрахунків через ПРРО?

Відповідь 1: Доброго дня. Скасувати помилково проведену суму через ПРРО можна сформувавши розрахунковий документ повернення товару (фіскальний касовий чек видачі коштів) або шляхом сторнування попереднього чеку та проведення операції продажу повторно.

Питання 2: Вітаю. Якщо фізична особа у минулому році отримала дохід від надання репетиторських послуг, чи необхідно у такому випадку подавати декларацію?                                  

Відповідь 2: Доброго дня. Громадяни, які не зареєстровані суб’єктами підприємницької діяльності, але у 2020 році надавали репетиторські послуги – зобов’язані подати податкову декларацію про майновий стан і доходи та задекларувати отримані доходи. За вибором платника податків декларація подається за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою. Для економії власного часу  можна подати декларацію про майновий стан і доходи онлайн, скориставшись сервісом «Електронний кабінет».

Питання 3: Які документи повинна надати фізична особа-підприємець іншому суб’єкту господарювання для уникнення подвійного нарахування єдиного внеску?            

Відповідь 3: Доброго дня. З метою уникнення подвійного нарахування єдиного внеску фізична особа - підприємець, яка виконує роботи/надає послуги відповідно до укладених цивільно-правових договорів, повинна надати суб’єкту господарювання копію документа, що підтверджує її державну реєстрацію (виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, в якій зазначаються основні види діяльності).

Під час спілкування з платниками податків Васецька Ольга звернула увагу щодо актуальності офіційних сторінок Державної податкової служби України та Головного управління ДПС у Дніпропетровській області на сторінках соціальних мереж Facebook,  месенджерів Telegram та Viber.