Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний центр обслуговування платників завітав до працівників Державної служби надзвичайних ситуацій

опубліковано 15 березня 2021 о 09:49

Днями мобільний Центр обслуговування платників Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – мобільний ЦОП) здійснив виїзд до Кам’янського міського управління Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області та 22 Державної пожежно-рятувальної частини 2 Державно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області.

У складі мобільного ЦОПу взяли участь начальник Кам’янської державної податкової інспекції Сергій Шевчук, заступник начальника Кам’янської державної податкової інспекції Оксана Панченко, головний державний інспектор Кам’янської державної податкової інспекції Лариса Кучерява та начальник Кам’янського відділу організації роботи організаційно-розпорядчого управління Олена Іванова.

Під час зустрічі з трудовими колективами Сергій Шевчук зазначив, що відповідно до статті 45 Закону України від 14 жовтня 2014 року № 1700-VII «Про запобігання корупції» зі змінами та доповненнями щорічно державні службовці подають декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. У 11 розділі декларації «Доходи, у тому числі подарунки» зазначаються доходи суб’єкта декларування та членів його сім’ї, які були отримані/нараховані протягом звітного періоду. Для точного відображення інформації декларанту необхідно мати дані про його доходи. 

Повідомив, що відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків можна отримати як в електронному вигляді за допомогою Електронного кабінету з використанням електронного цифрового підпису фізичної особи, так і звернувшись особисто до податкової за місцем реєстрації. Роз’яснив переваги користування електронними сервісами ДПС України.

Мобільний ЦОП – це крок на зустріч платникам, забезпечення зручних та доступних умов для отримання послуг і сервісів. Працівниками податкової служби надано адміністративну послугу працівникам Державної служби надзвичайних ситуацій, в частині заповнення та прийняття заяв щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми/джерела  виплачених доходів та утриманих податків за формою 10ДР на місці.

Олена Іванова звернула увагу, що інформація про доходи необхідна і при заповненні декларації про майновий стан і доходи. Наголосила, що декларування доходів громадян, отриманих у 2020 році, триває до 1 травня 2021 року. Перелічила доходи при отримані яких необхідно обов’язково подавати декларацію про майновий стан і доходи. Звернула увагу, що декларацію про майновий стан і доходи можна подати засобами електронного зв’язку в електронній формі. Для цього можна скористатися запровадженим новим електронним сервісом в «Електронному кабінеті», який передбачає часткове автоматичне заповнення податкової декларації на підставі облікових даних платника.

Присутні отримали примірники друкованої продукції інформаційно-роз’яснювального характеру.