Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звільнення від сплати єдиного соціального внеску

опубліковано 15 березня 2021 о 09:29

Павлоградський відділ організації роботи організаційно-розпорядчого управління Головного управління ДПС у Дніпропетровській області повідомляє,  що з 1 січня 2021 року запрацювала норма Закону України від 13 травня 2020 року № 592-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо усунення дискримінації зі сплати єдиного внеску.

Цим законом визначено, що фізичні особи  - підприємці або особи, які провадять незалежну професійну діяльність та одночасно мають основне місце роботи, звільняються від сплати за себе єдиного внеску за місяці звітного періоду, за які роботодавцем було сплачено страховий внесок у розмірі не менше мінімального. Зазанчаємо, що податкові  органи мають доступи до персоніфікованих відомостей про заробітну плату застрахованих осіб,  тому подавати будь-якого виду заяви чи повідомлення таким підприємцям або самозайнятим особам не потрібно.

Разом  з тим акцентуємо увагу на те, що платник має право прийняти рішення про добровільну сплату єдиного внеску у розмірі більшому за мінімальний.