Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкове законодавство під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія»

опубліковано 11 березня 2021 о 10:38

Днями начальник Правобережного відділу організації роботи організаційно-розпорядчого управління Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Васецька Ольга відповіла на питання стосовно податкового законодавства під час сеансу телефонного зв'язку «гаряча лінія».

Питання 1: Вітаю. Поясніть мені, будь ласка, що таке фіскальний номер ПРРО?

Відповідь 1: Доброго дня. Фіскальний номер програмного реєстратора розрахункових операцій – це унікальний код, що формується фіскальним сервером контролюючого органу та присвоюється програмному реєстратору розрахункових операцій під час реєстрації для його ідентифікації.

Питання 2: Вітаю. Чи можливо тимчасово припинити підприємницьку діяльність?

Відповідь 2: Доброго дня. Порядок проведення державної реєстрації припинення юридичної особи та порядок державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця визначено Законом України від 15 травня 2003 року № 755–ІV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 755). Законом № 755 та іншими нормативно-правовими актами не передбачено тимчасове припинення підприємницької діяльності.

Під час спілкування з платниками податків Васецька Ольга звернула увагу щодо актуальності офіційних сторінок Державної податкової служби України та Головного управління ДПС у Дніпропетровській області на сторінках соціальних мереж Facebook,  месенджерів Telegram та Viber.