Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У податковій відбулась зустріч із заслуженим працівником сільського господарства України

опубліковано 09 березня 2021 о 09:15

Днями начальник  Широківської державної податкової інспекції Вікторія Волкова зустрілася із заслуженим працівником сільського господарства України, депутатом Широківської селищної ради Юрієм Павлишиним.

Юрій Васильович досвідчений агроном, гарний господар, вмілий організатор. Підприємство, яким він керує, отримує стабільно високі врожаї зернових, олійних і технічних культур. Дбайливий господарник піклується про подальший розвиток сільськогосподарського підприємства і одним із пріоритетних завдань вважає підготовку висококваліфікованих фахівців.

 В ході зустрічі було обговорено ряд важливих питань оподаткування, зокрема щодо порядку декларування громадянами доходів, отриманих ними у 2020 році, Вікторія Волкова зазначила випадки обов’язкового подання громадянами податкової декларації про майновий стан і доходи. Вона повідомила, що у декларації громадяни визначають податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб та військового збору. Крім того податкову декларацію  про майновий стан і доходи мають право подати окремі  фізичні особи з метою  отримання податкової знижки.

Юрій Васильович Павлишин визначив важливість декларування громадянами доходів як чинника належного виконання свого конституційного обов’язку перед державою та суспільством.

Довідково.

Граничні строки подання декларації  для громадян, які зобов’язані згідно з Податковим кодексом України подати податкову декларацію, і осіб, які проводять незалежну професійну діяльність, до 01 травня 2021 року; для громадян, які мають право на податкову знижку – по 31.12.2021 (включно).

При направленні декларації засобами електронного зв’язку громадяни можуть скористатися електронним сервісом в «Електронному кабінеті» на офіційному вебпорталі ДПС України за посиланням: http://cabinet.tax.gov.ua.