Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робоча зустріч: активна співпраця з оновленими ОТГ

опубліковано 23 лютого 2021 о 09:33

Днями у Васильківській селищній раді відбулась робоча нарада зі старостами громади. У роботі наради взяли участь начальник Васильківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Маргарита Бондаренко, керівники відділів та структурних підрозділів виконавчого комітету селищної ради, представники місцевих засобів масової інформації.

Під час вказаної наради були обговорені питання оподаткування доходів «одноосібників», виявлення фактів прихованої оренди землі, організації виїздів та відпрацювань території старостинських округів, електронного декларування, тощо.

Під час спілкування очільниця Васильківської ДПІ розповіла присутнім про право та обов’язок громадян декларувати доходи, отримані протягом 2020 року. Зокрема, акцентувала увагу на доцільності вжиття спільних заходів з органами місцевого самоврядування щодо залучення громадян, які торік отримували окремі види доходів (надавали майно в оренду; самостійно обробляли земельні ділянки з метою отримання доходів; залучалися до роботи на сільгоспземлях із власною технікою тощо).

Також учасники заходу ознайомилися з новаціями податкового законодавства, зокрема, щодо використання РРО/ПРРО, подання звітності в електронному вигляді, списання, відтермінування та прощення податкового боргу.

Керівниця ДПІ звернула увагу присутніх, що інформацію про податкові сервіси, новини, статті, анонси, роз’яснення, коментарі керівництва та фахівців і багато корисного, користувачі мають можливість отримувати на офіційних сторінках Державної податкової служби України та Головного управління ДПС у Дніпропетровській області в доступному зручному форматі з соціальної мережі Facebook та месенджерів Telegram та Viber. Це зручно, комфортно та практично.

 Наостанок зустрічі Маргарита Бондаренко вручила старостам всіх громад підготовлену добірку друкованих матеріалів на податкову тематику та закликала мешканців громади своїм власним прикладом засвідчити сумлінну громадянську позицію, задекларувати доходи та сплатити відповідні податки, більша частина яких надійде до місцевого бюджету. Адже ці кошти являються джерелом фінансування програм соціального та економічного розвитку громади.

Селищним головою прийнята резолюція щодо активізації роботи відділів, служб та структурних підрозділів у перелічених напрямках діяльності, особливо тих, що стосуються наповнення селищного бюджету.