Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про деклараційну кампанію – 2021 в ефірі радіостанції "МіКомп"

опубліковано 25 січня 2021 о 09:29

Днями в ефірі ТОВ ТРК "МіКомп" начальник Кам’янського  відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Борис Шишлаков повідомив платникам, що з початку 2021 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2020 року.

Він наголосив, що подавати декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік щороку – це конституційний обов’язок громадян (ч. 2 ст. 67 Конституції України).

Нагадав, що за вибором платника податків декларація подається за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою, поштою або засобами електронного зв’язку.

Закликав платників з метою дотримання протиепідемічних заходів, зайвий раз не відвідувати Центри обслуговування платників, а користуватися дистанційними формами комунікацій, максимально використовувати електронні сервіси ДПС

Повідомив, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи», за допомогою якого можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку.

Нагадав граничні строки подання декларації за звітний 2020 рік:

для фізичних осіб – підприємців, які здійснюють підприємницьку діяльність на загальній системі оподаткування;

для громадян, які відповідно до норм розділу IV ПКУ зобов’язані подавати декларацію, та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність;

для фізичних осіб, які декларують право на податкову знижку.

Наприкінці Борис Шишлаков перелічив категорії платників, які повинні подати декларації обов’язково.