Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підсумки кампанія по декларуванню доходів – 2020

опубліковано 09 липня 2020 о 15:05

З початку поточного року до Криворізького південного управління Головного управління  ДПС у Дніпропетровській області подали декларації про отримані у 2019 році доходи  4,7 тисяч громадян, сума задекларованих  доходів склала  350 млн.гривень. Сплатити  задекларовані суми податків  потрібно  до 1 жовтня 2020 року.

Понад  200 жителів міста Кривого Рогу вже подали декларації з метою отримання податкової знижки. Фактично, це документально підтверджена сума витрат громадянина у зв'язку з придбанням товарів, робіт або послуг упродовж одного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного у вигляді заробітної плати. Крім того, витрати мають бути підтверджені документально (платіжними та розрахунковими документами, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами тощо).

Податкова знижка надається виключно резиденту України, який має реєстраційний номер облікової картки платника податку, фізичній особі, яка через свої релігійні переконання відмовилась від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і має про це відмітку у паспорті.

Звертаємо увагу, що податкова знижка надається виключно фізичним особам, які не є суб'єктами господарювання. Громадяни, які мають право на податкову знижку, можуть подати декларацію до 31 грудня 2020 року.  Скористатися правом на нарахування податкової знижки можна лише за витратами попереднього року

Звертаємо увагу, що подати документи з метою отримання податкової знижки необхідно до кінця поточного року, на наступний рік це право не переноситься. Зробити це можливо в режимі онлайн через Електронний кабінет платника: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС: https://tax.gov.ua.